Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Za konec še na Krasu in Kozjanskem

Slovenski nacionalni kuharski ekipi sta v teh dneh imeli še zadnja odprta treninga pred odhodom na Svetovno kulinarično prvenstvo v Luksemburgu. Člani so kuhali v Restavraciji Kobjeglava, medtem ko se je mladinska ekipa predstavila v Gostišču Jelenov greben v Olimjah. 

Obe nacionalni ekipi, ki delujeta pod okriljem našega društva, se naslednji teden odpravljata v Luksemburg, kjer se bodo v zelo močni konkurenci pomerili na tekmovanju najvišjega ranga – Svetovnem kulinaričnem prvenstvu Villeroy & Boch. V zadnjem letu sta ekipi recepte pilili za zaprtimi vrati, organiziranih pa je bilo tudi kar nekaj kulinaričnih večerov, kjer so predstavljali svoje tekmovalne menuje v topli kuhinji.

Slovenska članska reprezentanca je bila prejšnji teden v Gostilni Kobjeglava, kamor so prišli na povabilo Simona Komela. Več kot 50 gostov je uživalo v toplem menuju, ki so ga zanje pripravili Davorin Družinec, Simon Bertoncelj, Alma Rekić, Grega Rozman in Marino Furlan, pod vodstvom Janeza Dolšaka. Za vinsko spremljavo so poskrbela Vina Colja, navdušen aplavz po končanem večeru pa je bil dober znak pred naslednjo tekmovalno preizkušnjo.


Mladinska ekipa je bila aktivna to sredo, ko so na drugem koncu Slovenije v idiličnem okolju Gostišča Jelenov greben predstavili svoj topli menu. V prijetnem ambientu, ob spremljavi vin iz kleti Sanctum, je približno 50 gostov toplo pozdravilo kreacije peterice nadebudnih mladih kuharjev – Matic Bergant, Mojmir Šiftar, Marko Magajne, Filip Matjaž in Sebastjan Plevčak pod vodstvom Boruta Jakiča in ob strokovni pomoči Roberta Merzela.

Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije se zahvaljuje g. Simonu Komelu iz Gostilne Kobjeglava in g. Borutu Ježovniku iz Gostišča Jelenov greben za izkazano gostoljubje in obljublja, da se na Kras oz. Kozjansko še vrne. 

Naši partnerji