Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Za konec še dvakrat srebrni

Danes se je v Luksemburgu končalo Svetovno kulinarično prvenstvo, slovenska članska in mladinska reprezentanca pa sta za svoje delo prejeli še srebrni medalji.

V okviru sejma Expogast je v Luksemburgu od 22. do 26. novembra 2014 poteka drugo največje svetovno kuharsko tekmovanje – Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy & Boch. Na njem smo videli nastopajoče iz 56 držav, 590 kuharjev in slaščičarjev se je pomerilo v individualnih kategorijah, na delu je bilo 30 nacionalnih ekip, 15 mladinskih, 48 regionalnih in 6 mladinskih regionalnih – skupaj več kot 1500 kulinaričnih mojstrov. Dnevno se je v topli kuhinji pripravljalo 750 obrokov, ki so jih organizatorji prodajali v sejemski restavraciji po ceni 35€, večina pa je bila razprodanih že pred pričetkom tekmovanja, med njimi tudi oba slovenska.

Danes smo izvedeli rezultate včerajšnjega tekmovalnega dne. V topli kuhinji je članska ekipa osvojila srebrno medaljo, prav tako so svojo drugo srebrno kolajno v hladni razstavi prejeli še mladinci. V Slovenijo se ekipi tako vračata ovenčani s štirimi medaljami, jutri zjutraj pa bomo izvedeli, na katero mesto v skupnem seštevku točk bosta uvrščeni obe.

Mladinsko državno reprezentanco sestavljajo - Borut Jakič (Hotel Aleksander Rogaška Slatina), vodja reprezentance, Robert Merzel (JGZ Brdo), strokovni pomočnik, ter tekmovalci Mojmir Šiftar (Hotel Aleksander Rogaška Slatina), Matic Bergant (Restavracija Strelec Ljubljana), Marko Magajne (Gostilna Špengl Celje), Sebastjan Plevčak (VSŠGT Maribor) in Filip Matjaž (Restavracija hotel Tomi Portorož). 

Članska reprezentanca je nastopila v sestavi - Janez Dolšak (Grand Hotelu Union Ljubljana), vodja ekipe, Alma Rekić (Sava Turizem – Sava hoteli Bled), Simon Bertoncelj (Sava Turizem -Grand Hotel Toplice Bled), Grega Rozman (Sava Turizem - Hotel Golf Bled), Davorin Družinec (JGZ Brdo) in Marino Furlan (Družba Hit - Hotel Park Nova Gorica).
Naši partnerji