Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Tuševa kuharska zvezda

 

V letu 2017 po krajšem premoru v podjetju Engrotuš ponovno oživljajo nekdaj zelo uspešen projekt Tuševa kuharska zvezda, katerega glavni namen je spodbuditi interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu in nadarjene kuharje, natakarje in študente turističnih smeri predstaviti širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke. 

V letošnjem letu je projekt zapeljan malce drugače kot v preteklosti, saj se na tekmovanju poleg kuharjev merijo tudi natakarji in študenti turističnih smeri. Tekmovalne ekipe so namreč sestavljene iz kuharja, kuharja - pomočnika, natakarja in študenta turista oz. drugega natakarja. Tekmovalci morajo pripraviti lokalno (regijsko jed) na podlagi prej znanih sestavin, po izteku tekmovalnega časa jo postreže natakar, študent turistične smeri pa predstavi jed s svojimi regijskimi značilnostmi. 

Izvedenih bo 5 regijskih predtekmovanj po naslednjem sporedu:

- SŠGT Celje, 18.01.2017
- SŠ Izola, 15.02.2017
- SŠGT Radovljica, 15.03.2017
- SŠGT Radenci, 12.04.2017

Veliki finale, kamor se uvrstita najbolši dve ekipi iz posameznih tekmovanj, bo na sporedu v maju 2017, kjer so bo izbiral tudi individualni zmagovalec - kuhar, in sicer na podlagi priprave restavracijske sladice. Le en bo najboljši, le en bo postal naslednja Tuševa kuharska zvezda!

PRAVILNIK

PRILOGA 1 - Receptura

PRILOGA 2 - Predstavitev jedi

PRILOGA 3 - Življenjepis

Naši partnerji