Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Svetovni kongres WACS, Thessaloniki 2016

Med 24. in 27. septembrom 2016 bo v grškem mestu Thessaloniki potekal svetovni kongres WACS (Svetovne kuharske zveze). Če vas mika potovanje v Grčijo se splača pohiteti s prijavo, saj zanjo do 10. avgusta velja 20% popust.

Naslednje leto bodo jeseni oči svetovne kuharski javnosti uprte v Thessalonike, grško mesto ob obali Egejskega morja, kjer se bo med 24. in 27. septembrom odvijal bienalni “WORLDCHEFS Congress”. Gre za dogodek z 86-letno tradicijo, ki je bil do sedaj organiziran že v 34. mestih širom sveta. Na kongresu se vsakič zberejo predstavniki kuharskih zvez in organizacij, predstavlja pa veliko priložnost za promocijo nacionalne kulinarike, kulture, tradicij in nenazadnje tudi kuharjev. V okviru dogodka se odvijajo razna predavanja, izobraževanja, sejem in razstave, pomemben del pa je tudi finalno tekmovanje Global Chefs Challenge (kategorije: člani, mladinci in slaščičarji), kjer se bodo srečali zmagovalci regionalnih tekmovanj iz celega sveta.

Več informacij o dogodku sicer najdete na spletni strani http://www.worldchefs2016.org, vse zainteresirane pa obveščamo, da imate do 10. avgusta 2015 možnost, da se na kongres prijavite z 20% popustom za zgodnje prijave (to lahko storite tukaj - http://www.worldchefs2016.org/content/registration).
 

Naši partnerji