Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Sloveniji regionalna WACS tekmovanja!

Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije je uspelo v kandidaturi za organizacijo regijskih tekmovanj WACS Global Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge in Hans Bueschkens Young Chefs Challenge!

Iz norveškega Stavangerja je včeraj prišla odlična novica. Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije je pridobilo organizacijo regijskih tekmovanj WACS Global Chefs Challenge, Global Pastry Chefs Challenge in Hans Bueschkens Young Chefs Challenge, ki bodo v Ljubljani potekali v okviru sejma Alpe Adria med 28. in 31. januarjem 2015. Dodajmo, da je Slovenija dogodek v preteklosti že gostila dvakrat, in sicer leta 2007 na Bledu, leta 2012 pa v Ljubljani.

Pred pričetkom kongresa so se srečali tudi predsedniki kuharskih asociacij po kontinentih. Prisotni predsedniki so potrdili, da EU konferenca ostaja še naprej skupna in se ne bo delila po regijah. V petek bodo volitve za novega kontinentalnega direktorja za južni in severni del Evrope. Za vodenje južne Evrope, ki ga po dveh mandatih končuje naš predsednik Srečko Koklič se potegujejo trije kandidati: predstavniki Hrvaške, Italije in Cipra, za severno Evropo pa predstavnika Švedske in Škotske. Po programu je predvidenih veliko strokovnih predavanj, ves program je objavljen na A store, možno si ga je prenesti na telefon.

 

Naši partnerji