Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Reprezentanci v Stuttgartu

Članska in mladinska reprezentanca Slovenije se bosta konec tedna predstavili na kulinaričnem tekmovanju Stuttgart Intergastra. 

Danes bo na pot proti Stuttgartu odrinila članska reprezentanca Slovenije, ki se bo v Nemčiji na enem izmed večjih turistično-gostinskih sejmov predstavila v zasedbi Janez Dolšak, vodja ekipe, Davor Družinec, Martin Blejec, Grega Rozman in Erik Črnigoj. Kot individualni tekmovalec bo nastopil Marino Furlan. Tekmovalci bodo sicer predstavljali svoje izdelke v okviru kulinarične razstave. Ekipa ima naslednjo nalogo: pripraviti morajo svoje kreacije v kategoriji finger fooda, treh različnih predjedi, razstavne plošče in štiri sladice. Enako velja za mladinsko ekipo, ki bo tokrat nastopila v zasedbi Matic Bergant, Rožle Brelih, Filip Matjaž, Sebastjan Plevčak in Marko Magajne, z njimi pa kot strokovni pomočnik potuje Robert Merzel.

Članska ekipa bo svoje kreacije predstavila v nedeljo, 21. februarja, isti dan bo nastopil tudi Marino Furlan, ki se bo predstavil s 5-hodnim svečanim menijem in tremi različnimi predjedi. Mladinci se v Stuttgart odpravljajo jutri, nastopili pa bodo v ponedeljek, 22. februarja

Naši partnerji