Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Priprave v sklepni fazi

Slovenski kuharski reprezentanci, tako članska kot mladinska, zaključujeta s pripravami na Kulinarično svetovno prvenstvo v Luksemburgu, kamor se odpravljata naslednji mesec. Mladinci so tako priredili dva kulinarična večera v Hotelu Aleksander v Rogaški Slatini, člani pa so se v soboto predstavili na Bledu v Grand Hotelu Toplice.

V četrtek in petek, 23. in 24. oktobra, je mladinska reprezentanca v sestavi Mojmir Šiftar, Matic Bergant, Marko Magajne, Sebastjan Plevčak in Filip Matjaž, pod vodstvom Boruta Jakiča in ob strokovni podpori Roberta Merzela, sodelovala na prijetnih kulinaričnih večerih v restavraciji Donatela v Hotelu Aleksander (novica).

V soboto, 25. oktobra, je svoj predzadnji trening »oddelala« tudi slovenska članska reprezentanca, ki jo sestavljajo Alma Rekić, Simon Bertoncelj, Marino Furlan, Davor Družinec in Grega Rozman, vodi pa jo Janez Dolšak. V čudovitem ambientu Grand Hotela Toplice na Bledu so svoj tekmovalni menu predstavili stalnim hotelskim gostom (fotogalerija).


Mladinska reprezentanca v akciji, Hotel Aleksander Rogaška Slatina, foto: Rogaške novice.


Članska ekipa se predstavi gostom, Grand Hotel Toplice Bled.

Naši partnerji