Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Predstavitev: Društvo picopekov Slovenije

V Sloveniji že nekaj časa deluje Društvo picopekov Slovenije (DPS), v katerem se združujejo picopeki, ki delujejo na območju Republike Slovenije. Cilj društva je strokovno razvijanje področja picerij, dvig strokovnega znanja svojih članov  ter izboljšanje kakovosti storitev v slovenskih picerijah. V ta namen so registrirali tudi blagovno znamko "PIZZA TALENT".Društvo picopekov Slovenije (DPS) je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje picopekov, ki delujejo na celotnem območju Republike Slovenije. Cilj le tega, je strokovno razvijati področje picerij ter dvig strokovnega znanja svojih članov (picopekov in picopekinj) in izboljšati kakovost storitev v slovenskih picerijah ter prispevati k razvoji le teh. V ta namen, smo registrirali tudi blagovno znamko »PIZZA TALENT«.

Projekt društva picopekov Slovenije temelji na izobraževanju in šolanju picopekov, organizaciji tekmovanj in tečajev ter s tem stimulira zanimanje javnosti za omenjeni

Večkrat letno bomo izdajali strokovno literaturo s področja naše dejavnosti in svoje člane podpirali pri udeležbi na mednarodnih in domačih tekmovanjih.

Januarja 2015 bomo prisotni na 9. Mednarodnem strokovnem sejmu okusov »GAST EXPO«, na katerem bomo predstavili DPS in izvajali odprto prvenstvo v izdelavi pic, ki se bo odvijalo v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Strokovno predstavitev postopka priprave pic in ocenjevanje tekmovanja bo vršil trikratni svetovni prvak v peki pic, G. Gianni Calaon.

V mesecu marcu bomo pričeli z izobraževanjem picopekov v Sloveniji, v sodelovanju z Akademijo picopekov iz Italije (http://www.accademia-pizzaioli.it), z inštruktorjem G. Calaon Giannijem. Vsi udeleženci izobraževanja, bodo pridobili mednarodno potrdilo o šolanju.

Akademija Picopekov iz Italije (Accademia Group s.r.l.) je prva in najstarejša šola picopekov na svetu in se lahko pohvali z dvema mednarodnima certifikatoma kakovosti.

Kot društvo smo pridobili njihovo ekskluzivo za izvajanje izobraževanj za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro in Makedonijo.

Glavna sponzorja Društva picopekov Slovenije sta Emona obala d.o.o. in Mainardi food s.r.l..

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 041/345-687 (Boris Sardot) in na e-mail: info@pizza-talent.com.


Predsednik društva:
Sardot Boris

Naši partnerji