Gre za veliko priznanje za Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije in slovensko kulinariko nasploh, g. Koklič pa je tako po g. Janezu Lenčku in g. Iztoku Legatu postal tretji Slovenec s prestižnim nazivom. Naš predsednik je ob slovesu od položaja, ki ga je zasedal kar osem let, poudaril številne lepe spomine, spletena prijateljstva in kulinarični napredek, ki so se zgodili v tem času, tako na nacionalni kot mednarodni ravni. Zaželel si je, da bi z WACS-om uspešno sodeloval tudi v prihodnosti, kar ob dejstvu, da je Društvo kuharjev in slaščičarjev globoko vpeto v mednarodne dejavnosti, ne bo težava. Prva priložnost bo že januarja prihodnje leto, ko bo naše društvo v času sejma Alpe Adria gostilo regionalne izbore kuharskih tekmovanj Svetovne kuharske zveze.
G. Koklič je sicer v petek svoje posle tudi uradno predal novemu kontinetalnemu direktorju, ki tokrat prihaja iz Italije – štiriletni mandat na čelu regije Evropa – Jug je tako romal v roke Domenica Maggija, ki bo, upamo in verjamemo, nadaljeval uspešno zgodbo, ki jo je zadnjih osem let pisal naš predsednik in z njim celotno društvo.
Predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev in dosedanji kontinentalni direktor WACS Evropa - Jug Srečko Koklič prejema lento častnega člana.
Na sliki: Srečko Koklič, Domenico Maggi (novi kontinentalni direktor Evropa - Jug) in Tomaž Vozelj