Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Predsedniku DKSS častno članstvo

Včeraj je na kongresu WACS-a svoje delo kontinentalnega direktorja Evropa – Jug zaključil predsednik našega društva Srečko Koklič, ki ga je Svetovna kuharska zvezaa ob tem nagradila z naslovom častnega člana svoje organizacije.

Gre za veliko priznanje za Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije in slovensko kulinariko nasploh, g. Koklič pa je tako po g. Janezu Lenčku in g. Iztoku Legatu postal tretji Slovenec s prestižnim nazivom. Naš predsednik je ob slovesu od položaja, ki ga je zasedal kar osem let, poudaril številne lepe spomine, spletena prijateljstva in kulinarični napredek, ki so se zgodili v tem času, tako na nacionalni kot mednarodni ravni. Zaželel si je, da bi z WACS-om uspešno sodeloval tudi v prihodnosti, kar ob dejstvu, da je Društvo kuharjev in slaščičarjev globoko vpeto v mednarodne dejavnosti, ne bo težava. Prva priložnost bo že januarja prihodnje leto, ko bo naše društvo v času sejma Alpe Adria gostilo regionalne izbore kuharskih tekmovanj Svetovne kuharske zveze. 

G. Koklič je sicer v petek svoje posle tudi uradno predal novemu kontinetalnemu direktorju, ki tokrat prihaja iz Italije – štiriletni mandat na čelu regije Evropa – Jug je tako romal v roke Domenica Maggija, ki bo, upamo in verjamemo, nadaljeval uspešno zgodbo, ki jo je zadnjih osem let pisal naš predsednik in z njim celotno društvo.


Predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev in dosedanji kontinentalni direktor WACS Evropa - Jug Srečko Koklič prejema lento častnega člana.


Na sliki: Srečko Koklič, Domenico Maggi (novi kontinentalni direktor Evropa - Jug) in Tomaž Vozelj

Naši partnerji