Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Posvet na temo označevanja alergenov

V slovenski zakonodaji za gostinske obrate se kmalu obetajo spremembe zakona, ki so že bile potrjene, na področju označevanja alergenov. Vabimo vas, da se udeležite posveta s strokovno delavnico na to temo, ki bo potekal v okviru 61. Gostinsko turističnega zbora.

V Uradnem listu RS je že bila objavljena Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikov, ki za nosilce živilskih dejavnosti uvaja kar nekaj novosti. V veljavo stopi 13.12.2014, vsaj v delu, ki se nanaša na obrate javne prehrane. Najbolj odmevna sprememba se nanaša na označevanje alergenov v jedilnikih, kar zna že tako obremenjenemu gostinskemu osebju povzročiti obilo preglavic. 

Prav zaradi obilice sprememb in vprašanj okrog implementacije te uredbe, se je Turistično gostinska zbornica Slovenije odločila, da v času 61. Gostinsko turističnega zbora Slovenije organizira posvet s strokovno delavnico Označevanje alergenov v gostinskih obratih, 14.10.2014 ob 17. uri v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu, natančneje v kongresni dvorani Mediteranea.

Uvodno razlago bo dal mag. Andrej Ovca, dipl. san. inž. iz  Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani, gospa Marija Sraka,pooblaščenka sistema kakovosti  v Sava Turizmu d.d., Zdravilišče Radenci pa bo predstavila rešitve, ki jih v njene podjetju že uspešno izvajajo. Sledila bo razprava z vprašanji in dodatnimi pojasnili. Delavnica je namenjena nosilcem živilske dejavnosti, kuhinjskem osebju, ki hrano pripravlja in tudi strežnemu osebju, ki največ komunicira z gosti.

Na posvet se je potrebno predhodno prijaviti (PRIJAVNICA), do 10. oktobra prijavnico pošljite mag. Snežani Škerbinc na elektronski naslov snezana.skerbinc@gzs.si ali po faksu, na številko 01 58 98 224. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 01 58 98 223.

Naši partnerji