Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Najava: "WACS - Global Chef Challenge, Sarajevo"

Naslednji teden, med 15. in 19. aprilom, bosta v Sarajevu potekala dva mednarodna dogodka - Evropska WACS konferenca in tekmovanje Global Chef Challenge. Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije bosta v tekmovalnem programu zastopala Grega Rozman, ki bo tekmoval med člani ter Marko Magajne, ki bo nastopal v mladinski konkurenci. 


Bosna in Hercegovina in tamkajšnje Udruženje kuhara BIH bosta naslednji teden gostila Evropsko WACS konferenco in regijsko tekmovanje Global Chef Challenge

Tekmovanje Global Chefs Challenge je razdeljeno v tri kategorije - člansko, mladinsko in slaščičarsko, Slovenija pa bo imela svoja predstavnika v prvih dveh kategorijah - Grega Rozman iz Sava hoteli Bled bo nastopil v absolutni konkurenci, Marko Magajne iz Gostilne Špengl pa bo tekmoval med mladinci. Člani bodo imeli tri ure časa, da pripravijo trihodni meni za 6 oseb, mladinci pa bodo v istem času morali pripraviti meni za 4 osebe. Konkurenca bo zelo močna - nastopili bodo predstavniki iz 15 držav Južne Evrope, le zmagovalci posamezne kategorije pa se bodo uvrstili v svetovni finale, ki bo potekalo v grških Atenah naslednje leto. 

Na Evropski WACS
 konferenci se bodo zbrali predstavniki kuharskih asociacij in društev iz cele Evrope, v okviru kongresa pa bodo potekala razna strokovna srečanja, izmenjava izkušenj in pregledi poročil preteklega leta. Ob dogodku so naši kolegi iz Bosne organizirali tudi podiranje Guinessovega rekorda v kuhanju ti. Begove čorbe - te naj bi bilo dovolj za kar 15 tisoč porcij.

Uradna stran dogodka - povezava

Naši partnerji