Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Najava: Tuševa kuharska zvezda

Podjetje Tuš Cash&Carry v sodelovanju z našim društvom najavlja tekmovanje Tuševa kuharska zvezda 2017, namenjeno mladim do 21 let. Objavljamo termine štirih predtekmovanj in pravilnik tekmovanja.

V letu 2017 podjetje Tuš Cash&Carry v sodelovanju z našim društvom ponovno pripravlja tekmovanje za Tuševo kuharsko zvezdo, namenjeno dijakom in študentom gostinsko-turističnih smeri oz. že zaposlenim do starosti 21 let. Koncept tekmovanja je naslednji - kuhar s pomočnikom pripravi lokalno jed iz svoje regije, medtem ko natakar poskrbi za primerni pogrinjek in k jedi priporoči primerno vino, naloga tretjega tekmovalca pa je primerna predstavitev kulinarične kreacije. 

Izvedena bodo štiri regijska predtekmovanja - v Celju, Izoli, Radovljici in Radencih. Iz vsakega predtekmovanja se bosta prvi dve ekipi uvrstili v finalno tekmovanje, katerega lokacija bo znana naknadno. Tam bomo izbirali zmagovalca Tuševe kuharske zvezde - kuharja, dobili pa bomo tudi zmagovalno ekipo, ki jo bo dal seštevek točk vseh članov moštva.

Tuševa kuharska zvezda 2017

PRAVILNIK

PRILOGA 1 - Receptura

PRILOGA 2 - Predstavitev jedi

PRILOGA 3 - Življenjepis

SPORED TEKMOVANJ:

1. predtekmovanje: 18.01.2017 - SŠGT Celje
2. predtekmovanje: 15.02.2017 - SŠ Izola
3. predtekmovanje: 15.03.2017 - SŠGT Ljubljana
4. predtekmovanje: 12.04.2017 - SŠGT Radenci

FINALNO TEKMOVANJE: 17. maj 2017 (lokacija bo znana naknadno)

Naši partnerji