Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Naj picopek ponovno Mihael Tomažič

V soboto se je v okviru 10. mednarodnih Sejmov okusov na Gospodarskem razstavišču odvilo 4. tekmovanje za Naj picopeka Slovenije. Nastopilo je 14 tekmovalcev, s svojimi picami pa je strokovno komisijo najbolj prepričal Mihael Tomažič.

Slednji je bil najboljši že v drugi izvedbi tekmovanja pred dvema letoma, lani pa je osvojil drugo mesto za Gregorjem Jermanom. Letos se je Mihael Tomažič, ki je sicer zaposlen v piceriji Park Seventeen v Ilirski Bistrici, vrnil na najvišjo stopničko – njegove izdelke so kot najboljše ocenili prav vsi štirje člani komisije (Miha Racman, Dušan Veršec in Janez Dolšak kot predstavniki Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter Dina Glavcheva, predstavnica italijanskega podjetja Molini Pivetti). Drugo mesto je osvojil Mile Lazič iz Planinskega doma Komenda, tretji pa je na koncu bil Aleš Rekar iz Piazza del Papa.

Tekmovalci so sicer morali pripraviti dve pici – ena je bila klasična Margherita, druga pa kreacija po lastni izbiri. Komisija je ocenjeval osebno urejenost tekmovalca, urejenost mise en placa, tekoč postopek dela, izgled in okus obeh pic ter predstavitev. Kot so poudarili člani komisije pa tudi gledalci, ki so izdelke lahko tudi sami poskusili, je bila raven znanja, ki so ga pokazali tekmovalci, na zelo visokem nivoju, razlike pa z izjemo najboljše trojice niso bile velike.

Končni vrstni red tekmovalcev si lahko ogledate TU.

Utrinke iz tekmovanja si lahko ogledate TU.


Naši partnerji