Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Mladinci tokrat v Celju

V sredo se je mlada kuharska reprezentanca na uradnem treningu v Gostilni Špengl v Celju ponovno predstavila širši javnosti. V dobrem ambientu, z odličnim gostiteljem Markom Pavčnikom in ob spremljavi vin iz vinske kleti Verus, so prisotni uživali v kreacijah naših mladih upov.

Že nedavni kulinarični večer v Medani je pokazal, da javnost z zanimanjem spremlja priprave naših ekip, članske in mladinske, ki novembra potujeta na Svetovno kulinarično prvenstvo v Luksemburg, razprodan sredin dogodek pa je to le še potrdil. V prijetnem vzdušju so se mladci pod vodstvom Boruta Jakiča in ob strokovni pomoči Roberta Merzela ponovno posvetili piljenju okusov in receptur, prisotni pa so njihov trud znali ceniti, kar so dokazovali tako prazni krožniki, ki so po koncu romali v pomivalnico, kot gromak aplavz, namenjen akterjem sredinega večera. Marko Magajne, sicer tudi vodja kuhinje v tej renomirani celjski restavraciji, Mojmir Šiftar, Matic Bergant, Sebastjan Plevčak in Filip Matjaž so bili kljub zelo pozitivnim odzivom po končanem dogodku sicer samokritični, poudarjali so, da lahko določene malenkosti še izboljšajo.

Na mestu je zahvala Gostilni Špengl in Marku Pavčniku, ki je gostoljubno odprl vrata našim kuharjem, ter vinski kleti Verus, ki je poskrbela za odlično vinsko spremljavo.Naši partnerji