Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Mladinci srebrni, člani bronasti

Obe kuharski državni reprezentanci, članska in mladinska, sta že v tekmovalnem ritmu. Na Svetovnem kulinaričnem prvenstvu v Luksemburgu sta ekipi že prejeli prvi priznanji - mladinci so v pripravi toplega trihodnega menija osvojili srebrno, člani pa v kategoriji kulinarične razstave bronasto kolajno.

V okviru sejma Expogast v Luksemburgu od 22. do 26. novembra 2014 poteka drugo največje svetovno kuharsko tekmovanje – Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy & Boch. Gre za izjemno odmeven dogodek, ki si ga je danes ogledalo 14 tisoč obiskovalcev, med katerimi sta bila tudi luksemburški premier in župan mesta.

Za obema nacionalnima reprezentancama sta že prvi tekmovalni izkušnji. Mladinci so včeraj nastopili v pripravi toplega trihodnega menija. Kuhali so za 70 oseb, njihovi dobri občutki po nastopu pa so se potrdili danes, ko so izvedeli, kako so jih ocenili sodniki. Po točkovnem sistemu so osvojili srebrno medaljo. Posebej so blesteli v pripravi sladice, saj so med osmimi tekmovalnimi ekipami zanjo prejeli drugo najvišjo dnevno oceno. Boruta Jakiča (Hotel Aleksander Rogaška Slatina), vodjo reprezentance, Roberta Merzela (JGZ Brdo), strokovnega pomočnika, ter tekmovalce Mojmirja Šiftarja (Hotel Aleksander Rogaška Slatina), Matica Berganta (Restavracija Strelec Ljubljana), Marka Magajneta (Gostilna Špengl Celje), Sebastjana Plevčaka (VSŠGT Maribor) in Filipa Matjaža (Restavracija hotel Tomi Portorož) naslednja preizkušnja čaka v torek, ko bodo nastopili še v pripravi hladne razstave.

Članska reprezentanca v sestavi Janez Dolšak (Grand Hotelu Union Ljubljana), ki je vodja ekipe, Alma Rekić (Sava Turizem – Sava hoteli Bled), Simon Bertoncelj (Sava Turizem -Grand Hotel Toplice Bled), Grega Rozman (Sava Turizem - Hotel Golf Bled), Davorin Družinec (JGZ Brdo) in Marino Furlan (Družba Hit - Hotel Park Nova Gorica) je danes pripravljala hladno razstavo, ki so jo sodniki ocenili z bronasto kolajno. Čaka jih še tekmovanje v pripravi menija (kuhajo za 110 oseb), ki bo na sporedu v torek.


Članska reprezentanca - skulptura


Članska reprezentanca - hladna razstava


Mladinska reprezentanca - izdajanje jedi

Naši partnerji