Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

Članska reprezentanca predstavila svoj meni

Članska kuharska reprezentanca že pili svoj trihodni meni za prihajajočo Kuharsko olimpijado IKA v Erfurtu. V kuhinji IC Kamnik so ga pred časom predstavili tudi vabljenim kuharjem, z namenom kritičnega pogleda na svoje izdelke.

Menu, IKA Erfurt 2016:

Topla predjed
File lososa, brancin z jurčki, grahova krema, maslene drobtine, poširano prepeličje jajce, ocvrti amarant, holandese, lečina solata, pomaranča in ribja omaka.
 

Glavna jed
Zorjen jagnječji hrbet z zeliščnimi drobtinami, srnin file v ovoju slanine in redukcija malinovega kisa, ocvrta ajdova kaša, marinirana zelenjava, masleni priželjc in krema korena zelene.
 

Sladica
Čokoladni mousse na kakavovem biskvitu, metin gele, pomarančna krema, sladoled z zvezdastim janežem na drobljencu in polnjene istrske fritule.

Fotogalerija: povezava 

Naši partnerji