Gostinsko turistično zbor Slovenije
World association of chefs societies
Chefs of Slovenia

9. Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled

Jutri se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začenjajo že 9. organizirani Mednarodni sejmi okusov GASTexpo & Sladoled. Zainteresirani strokovni pa tudi laični javnosti se obetajo kulinarična tekmovanja, delavnice v pripravi sladoleda, pic, predavanja, ...Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled
tudi letos vabijo s svojo pestro in kakovostno ponudbo razstavljavcev in strokovnega programa k obisku vse, ki se s področjem gastronomije ukvarjajo profesionalno kot tudi druge posameznike, ki želijo biti na tekočem s trendi v gastronomiji in izpopolniti svoje znanje na praktičnih delavnicah.

Bogata ob sejemska strokovna dejavnost nudi možnost obiskovalcem sodelovanja na številnih brezplačnih in drugih delavnicah, ki jih izvajajo priznani domači in tuji strokovnjaki na svojih področij kot so priprava čokoladnega sufleja, macronsov, jagodne torte, sladoleda, in drugih specialitet ali spoznali  trike pri pripravi pizze  po vzoru trikratnega svetovnega prvaka. 
 
Sejem bo potekal od srede, 28. januarja do sobote, 31. januarja 2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Razstavljavci vas pričakujejo med 10. in 19. uro.
 
Posebaj bi vas opozorili na brezplačne delavnice izdelave sladoleda pod  vodstvom g. Cristian Bonfiglioli-ja, ki vodi tečaje na CARPIGANI Gelato University  (28. - 31. januar 2015), slaščičarske delavnice La Ganache (28. - 31. januar 2015), šolo pizze (28. januar 2015) pod vodstvom novoustanovljenega društva picopekov Slovenije v sodelovanju z društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter pod okriljem Akademije picopekov iz Italije in njihovim najvidnejšim članom - trikratnim  svetovnim  prvakom g. Gianni Calaon-om in delavnice veganske kuhinje (28. - 31. januar 2015 - prijava ni potrebna).  V okviru sejma bo sam Salvatore de Riso, član Accademia Maestri Pasticcieri Italiani, najboljši italijanski slaščičar v letih 2010/2011 in kralj panetona 2014, predstavil svoje vrhunske sladice, po katerih je znan po vsem svetu, tokrat pa jih bodo lahko preizkusili tudi obiskovalci sejma.
 
Zanimiva bodo tudi kulinarična tekmovanja: v petek bo potekalo 5. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA pod okriljem CARPIGIANO Gelato University. Sodelovalo bo tudi Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije in eden najboljših italijanskih slaščičarjev g. Salvatore de Riso, član Accademia Maestri Pasticcieri Italiani, najboljši italijanski slaščičar v letih 2010/2011 in kralj panetona 2014. Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal (ali so v njemu zaposleni) za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji ali tujini. Več dostopno na povezavi.
 
V četrtek, 29. januarja, bo potekalo 3. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI PIZZE, ki se bo odvijalo pod vodstvom novo ustanovljenega Društva picopekov  v sodelovanju z društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije in po okriljem priznane Akademije picopekov iz Italije s svojim najvidnejšim članom trikratnim svetovnim prvakom v izdelavi pizze  g. Gianni Calaon-om. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine. Komisija za tekmovanje naj picopek: Gianni Calaon (inštruktor Accademia Group s.r.l- trikratni svetovni prvak ), Enrico Fama` (lastnik in direktor Accademia Group s.r.l.), Eduardo Mainardi (direktor Mainardi food s.r.l.), Boris Sardot (predsednik Društva picopekov Slovenije), Vozelj Tomaž (podpredsednik društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije). Več dostopno na povezavi.
 
Kuharji pa bodo soočili svoje znanje na 2. Tekmovanju kuharjev v pripravi NAJ JEDI SLO gostiln in restavracijVeč dostopno na povezavi.

Več o sejmu, delavnicah najdete na uradni spletni strani sejma 
www.gast.si in v spodnjem sporočilu za javnost.

NAJAVA SEJMA (PDF)

Naši partnerji